Tablå

Loader

Velg uke

Velg dag

Onsdag 08.15 - 4-stjerners middag

4-stjerners_middag__sesong_7__uke_4_original_61771
Kort beskrivelse

Eli Kari Gjengedal inviterer hjem til sitt lille hus fra 1600-tallet, som også er kveldens tema, og sier hun får «stiff nipples» når gjestene endelig kommer på besøk. Hun underholder gjestene med typisk 1600-tallsunderholdning, som er å fortelle en grisevits. Men selv om denne er nokså håpløs, ender det i latter og tårer lenge før historien når poenget.

Detaljert beskrivelse

Eli Kari Gjengedal inviterer hjem til sitt lille hus fra 1600-tallet, som også er kveldens tema, og sier hun får "stiff nipples" når gjestene endelig kommer på besøk. På bordet dekker hun opp med løksuppe og ferskt brød til forrett som ifølge Erling Sundal er en krevende rett å få ordentlig god. Til hovedrett tror alle gjestene at de skal få sjømat, men blir overrasket med god gammeldags lapskaus. Jon Hartvig Børrestad mener lapskaus er litt "usexy", mens Trude Drevland syns den smaker "outstanding". Jon er overbevist om at en beruset Trude Drevland er bedre enn en edru Trude Drevland, og forsøker å skjenke henne med god vin. Hun underholder gjestene med typisk 1600-tallsunderholdning, som er å fortelle en grisevits. Men selv om denne er nokså håpløs, ender det i latter og tårer lenge før historien når poenget. Til dessert serverer hun vafler og syltetøy, men Carl Erik må steke vaflene etter instruks fra Eli Kari. Sundal er ikke videre imponert og syns det høres mer ut som et kaffeslabberas, men at menyen er for god for 1600-tallet. Derfor viser han hvordan man lager et ekte surdeigsbrød fra den tiden. Jon Hartvig Børrestad avslutter måltidet med en grovis funnet på internett, fortalt med intens innlevelse på nordnorsk dialekt, til alles latter.

Sendetidspunkt: Onsdag 10. oktober 2018 kl. 08.15
Tittel: 4-stjerners middag
Originaltittel: 4-stjerners middag
Kategori: Norsk produksjon
Sesong: 7
Episode: 14 av 44
Episodetittel: Eli Kari Gjengedal
Produksjonsår: 2015
Aldersgrense: Alle