Slik blir høsten på TVNorge og discovery+

10 juni 2021 - Sist oppdatert 9 september 2021

(Priv. til red.: Høstlanseringen foregår digitalt i dag kl. 10 på denne lenken: https://discoveryhostlansering2021.kg5.no/)

En hel perlerekke med norske humorserier, seks kjendiser på særs dypt vann, to kranglefanter i oppussingstrøbbel og dampende het reality med både ekser og nisser i hovedrollene. Dette er noe av det TV-gruppen Discovery frister med denne høsten, men aller først venter De olympiske sommerleker fra Tokyo.

– Det er nesten så jeg ikke tør si det høyt, men nå er endelig tiden kommet for at vi straks går på lufta med vårt første sommer-OL. Og det er på ingen måte et vanlig sommer-OL. Denne gangen stiller lille Norge med flere medaljekandidater enn noen gang, i hvert fall i nyere tid. Det er rett og slett naturstridig det vi holder på med her oppe i nord, og det er en stor ære å få lov til å vise alle disse flotte utøverne i aksjon i et OL, sier Espen Skoland, ansvarlig redaktør i TVNorge og operativ leder for Discovery.

De olympiske sommerlekene i Tokyo starter fredag 23. juli, og pågår i 17 dager til mesterskapet avsluttes søndag 8. august. Det betyr at Discovery har knappe seks uker på å gjøre de siste forberedelsene.

– Vi føler oss så klare som vi kan bli, og jeg er veldig trygg på den gjengen som skal levere sendingene til det norske folk, både de som er foran og bak kameraene. Vi kommer til å sende OL så godt som døgnet rundt på TVNorge og discovery+ i de intense dagene mens mesterskapet pågår. Det er bare å glede seg til å synke inn i OL-bobla, enten det er i hengekøya på hytta eller i en kjølig kjellerstue hjemme. 

– Vi krysser fingrene for mange gode norske prestasjoner og håper selvsagt at lekene skal gi Discovery fin medvind i seilene på vei inn i en ny og spennende TV-høst, sier Espen Skoland, ansvarlig redaktør i TVNorge og operativ leder for Discovery. 

Landkrabber til sjøs
Seiling er en klassisk OL-idrett, men de seilerne som discovery+ og TVNorge sender på tur i Over Atlanteren denne høsten, er langt fra konkurransedyktige. 

– Vi har samlet seks norske kjendiser som har som eneste fellesnevner at de ikke kan seile, plassert dem i en ganske trang båt, og sagt «snakkes på andre siden av Atlanterhavet – lykke til!» De har riktignok hatt med seg en erfaren sjøulk, men hans oppdrag har vært å få gjengen selvgående så fort som mulig. De kom seg heldigvis helskinnet over, så får TV-bildene vise hva som faktisk skjedde der ute på bøljan blå. Jeg tror det blir fornøyelig seing, sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery.

De seks ferske atlanterhavsseilerne er Amanda Delara, Lars Lillo-Stenberg, Jon Øigarden, Lise Finckenhagen, Emilie Skolmen og Trond Fausa Aurvåg.

Blir det nisse-sex?
Også deltakerne i Ex on the Beach Norge sendes ut på en eksotisk reise. Etter en liten afterski i den norske fjellheimen er programmet igjen lagt til en varm strand på sørlige breddegrader, nærmere bestemt Hellas. 

Når dampen fra eksene etter hvert har lagt seg, slipper Discovery løs en egen nisse-parodi på partyreality-sjangeren, nemlig Espen Eckbos nye julekalender Nissene i bingen.

– Det pleier å gå 10 år mellom hver gang Espen slipper en ny nisse-serie, og på den tiden rekker det å skje fryktelig mye på reality-fronten. I første runde var det Big Brother som var hovedinspirasjon, og det er vel et program dagens unge knapt har hørt om. Denne gangen måtte det jo bli Ex on the Beach og strand-reality-sjangeren han tok for seg. Vi har sendetid og hjerterom til både originalen og harselasen. Her blir det mye latter og glede inn mot jul. Så får vi se om det blir noe ligging i grisebingen, sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery.

Solid dose humor
Tradisjonen tro blir det masse humor på TVNorge og discovery+ utover høsten. 

– Vi har en veldig sterk line-up på humorfronten. Det skal ikke herske noen tvil om at vi fortsatt tar den sjangeren på høyeste alvor. Det kommer nye sesonger med discovery+-favorittene Sigurd fåkke pult og Hvite gutter, og også gjensyn med bredere serier som Neste sommer og Aldri voksen. Det blir også mye humor i skjønn forening med kunnskap i Brille og Alle mot alle, sier Vatn.

Jon Almaas tar også steget ut av sin vanlige humor-tilværelse denne høsten. Sammen med 71° nord-venn Erik Follestad har han tatt på seg å sette i stand et falleferdig småbruk. Spørsmålet er hvilken sjanger programmet havner i.

Folle og Almaas bygger hus er definitivt ikke et rent «lær deg å pusse opp»-program. Her er det mer fokus på kjemien mellom de to byggmestrene, og den er mildt sagt lett antennelig, sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery.

Mord, spøkelser, rydding og natur
Andre nyvinninger denne høsten inkluderer Spøkelsesjegerne, hvor Lilli Bendriss teamer opp med youtuberne Robin «RobTheSir» Hofset og Victoria Skau, og sannkrim-serien Eva – bak sperringene, hvor Eva B. Ragde, Norges kanskje mest kjente kriminaltekniker, åpner opp om noen av de mest spesielle kriminalsakene hun har vært med på å løse.

Synnøves Skarbø returnerer med en ny runde med ryddereality i Synnøve rydder opp – kjendis, og Tom Stiansen tar med seg blant andre Thomas Numme, Tshawe Baqwa og Cecilia Brækhus på spektakulære tureventyr i 71° nord – Norges tøffeste kjendis. Discovery fortsetter også den tunge dekningen av Eliteserien og OBOS-ligaen på discovery+, TVNorge og Eurosport Norge, og sender mye internasjonal golf og tennis med nordmennene Viktor Hovland og Casper Ruud i spissen.

Under følger mer informasjon om de norske programmene som kommer på discovery+ og TVNorge til høsten.

For mer informasjon, kontakt:

Hanne McBride
Kommunikasjonsdirektør
Discovery Networks
Telefon: 930 62 894
E-post: hanne_mcbride@discovery.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

HØSTENS PROGRAMMER PÅ DISCOVERY+ OG TVNORGE

OL-kveld (NY!)
Fra OL-ilden tennes i Tokyo fredag 23. juli sender discovery+, TVNorge og Eurosport alt som skjer på arenaene fram til lekene avsluttes søndag 8. august. Når dagens konkurranser er over og utøverne lader sine batterier, blir det kveldsshow i Oslo – direkte fra studio i Nydalen. Der skal innsatsen hylles, vinnerne feires og trøsten gis til de som trenger det. OL-kveld skal ledes av sportsgale Henrik Elvestad og OL-veteran Anne Rimmen. I studio tar de tempen på mesterskapet, oppsummerer dagen, bringer intervjuer med norske utøvere, og bygger forventninger til det som er i vente det kommende OL-døgnet. Til å lodde OL-stemningen rundt omkring i vårt langstrakte land, har Anne og Henrik fått med seg reporter Gita Simonsen. Hun skal blant annet besøke de norske OL-heltenes hjemsteder og familier under lekene. I Tokyo er ringreven Pål Gordon Nilsen på plass for å intervjue deltakerne, mens nykommer Erik Follestad skal melde inn sine skråblikk fra den fargerike verdensmetropolen. Sammen skal de sørge for at det norske folk kommer i ekte OL-stemning gjennom de 17 intense dagene verdens største idrettsbegivenhet utspiller seg.

Folle og Almaas bygger hus (NY!)
Mens de kavet seg fra Lindesnes mot Nordkapp under tøffe forhold i 71° nord, utviklet det seg et nært og underholdende vennskap mellom Jon Almaas og Erik «Folle» Follestad, til tross for aldersforskjellen på 22 år. Nå skal de to kameratene sette vennskapsforholdet på den ultimate prøven, nemlig ekstrem oppussing.

Med Jons alltid praktiske tilnærming, og Folles bakgrunn som tømrer, har de fått for seg at de skal hjelpe noen i oppussingsnød. Et lite stykke utenfor Elverum har de funnet de riktige, nemlig trebarnsfamilien Bjørnstad. De har investert i den store boligdrømmen, et lite småbruk i idylliske omgivelser ute på landsbygda. Problemet er bare at stedet råtner og er totalt ubeboelig, det trengs en total renovering. Gjennom 10 intense uker skal Jon og Folle bruke all sin tid på å få småbruket i stand igjen. Hobbyfikseren Jon er overbevist om at det meste lar seg ordne, mens fagmannen Erik er hakket mer skeptisk til arbeidsmengden som ligger foran dem. Sammen skal de finne ut hvordan de løser den enorme oppgaven, og om vennskapet vil tåle belastningen.

Over Atlanteren (NY!)
Denne høsten sender discovery+ seks norske kjendiser ut på sitt livs eventyr, når de skal forsøke å krysse det enorme Atlanterhavet i seilbåt – uten å kunne seile. Om bord må de lære seg hvordan de skal håndtere båten, hvordan de kan jobbe best mulig sammen som et team – og hvordan de skal klare å kjempe mot de voldsomme kreftene havet har å by på. Med seg på ferden har de en erfaren kaptein, men de må jobbe sammen som mannskap og utføre alle oppgaver på skift. De har ingen følgebåt og nærmeste hjelp kan være så mye som flere tusen nautiske mil unna. I uke etter uke må deltakerne, som ikke kjenner hverandre fra før, lære seg å takle alle de utfordringene som kommer, enten det er sjøsyke, trengsel, hjemlengsel, ekstreme værforhold eller begrensningen på mat og drikke. Og det finnes ingen vei ut. Midt utpå Atlanterhavet kan alt skje, og deltakerne vil bli kjent med nye sider av både seg selv og sine reisefeller. Har de det som kreves?

De seks kjendisene som skal seile de 3200 nautiske milene fra Lanzarote til Sint Maarten, er skuespiller Jon Øigarden, musiker Lars-Lillo Stenberg, kokk Lise Finckenhagen, komiker og skuespiller Emilie Skolmen, musiker Amanda Delara og skuespiller Trond Fausa Aurvåg. Kapteinen som skal være deres nærmeste støtte, er Thomas Nilsson, en av Norges mest profilerte og meritterte storbåtseilere. Han har med seg sin høyre hånd, «watch captain» Christian Løken. 


Nissene i bingen (NY!)
I desember telles det ned til jul med en ny og dampende het reality-julekalender. 24 single mennesker samles på en nedlagt grisefarm, for å leve parvis som Nissefar og Nissemor i 24 dager. Men adventstiden er full av utfordringer, og hver kveld må én nisse dumpes. På julaften kåres det sterkeste nisseparet, som får fylle nissesekken med én million kroner.

Nissene i bingen er skapt av Espen Eckbo, og følger opp forgjengerne Nissene på låven fra 2001 og Nissene over skog og hei fra 2011. Programlederrollen fylles denne gang av Jakob Schøyen Andersen. Flere nye nisseansikter dukker opp, fremstilt av bl.a. Torjus Tveiten, Fridtjof Josefsen Stenseth, Caroline Glomnæs, Caroline Johansen, Andrea Berntzen, Hina Zaidi, Natalie Bjerke Roland, Henrik Fladseth og Jon Øigarden. I tillegg blir det naturligvis gjensyn med gamle nisselegender og medvirkende som Atle Antonsen, Trond Fausa Aurvåg, Mariann Saastad Ottesen, Henrik Elvestad, Siw Anita Andersen, Eivind Sander, Line Verndal, Nikis Theophilakis og selvfølgelig Espen Eckbo.


Eva – bak sperringene (NY!)
Du ser dem på nyhetene idet de ankommer åstedet med tunge kofferter, eller de beveger seg langsomt rundt, innpakket i hvit kjeledress, med munnbind, lykter på hodet og små pensler i hendene. De er alltid i bakgrunnen. Det er ikke de som stiller opp og uttaler seg til pressen. Men uten kriminalteknikerne ville mange av Norges mest alvorlige forbrytelser aldri blitt oppklart. I den nye discovery+-serien Eva – bak sperringene åpner Norges kanskje aller mest kjente kriminaltekniker, Eva B. Ragde, opp dørene til sin helt spesielle jobbhverdag. 

Hun har blitt kalt «de dødes stemme». Gjennom nitid arbeid, nøyaktighet, kløkt og tålmodighet, drevet av en voldsom rettferdighetssans, har Eva B. Ragde markert seg som en av landets dyktigste kriminalteknikere. Hun har sett og opplevd saker som overgår fantasien. I sannkrim-serien Eva – bak sperringene gjennomgår hun sju kriminalsaker hun har jobbet med, hvor nettopp hennes jobb ble avgjørende for oppklaringen. Gjennom innsyn i retts- og politidokumenter, kommer serien tett på både ofre og gjerningspersoner, og forteller og dramatiserer hva som hendte både før, under og etter noen av Norges mest alvorlige forbrytelser. Gjennom usminkede fortellinger om sju ulike kriminalsaker vil denne serien gi et unikt innblikk i hvordan den mest alvorlige kriminaliteten i Norge blir etterforsket.

Serien er basert på den kritikerroste boken På åstedet – jakten på bevisene fra 2020, som Eva B. Ragde skreiv i samarbeid med Trude Teige.


Spøkelsesjegerne (NY!)
Denne høsten slår en usannsynlig trio seg sammen for å jakte bevis på at spøkelser faktisk finnes! De to youtuberne Victoria Skau og Robin «RobTheSir» Hofset har nemlig alliert seg med selveste Lilli Bendriss, og sammen skal de krysse grenser og oppsøke noen av de mest hjemsøkte stedene i Norge. Ingen av dem aner hvem eller hva som venter på andre siden av dørene de nå har tenkt å åpne.

Spøkelser finnes. Det er de tre helt sikre på. Nå vil de møte dem ansikt til ansikt, og bevise for hele Norge at de har rett. Lilli Bendriss, hele Norges klarsyntdiva, har vært ute mange spøkelsesvinternetter før, og mener hun sitter på de sanselige nøklene som trengs for å låse opp stengslene mellom våre parallelle dimensjoner. Victoria har jaktet paranormale opplevelser siden hun var 14 år gammel og har for lengst etablert seg som en garvet spøkelsesjeger på YouTube. I tillegg bistår Robin «RobTheSir» Hofset – også kalt «mannen med maskinene» – en gamer og nerd utstyrt med det siste og mest pålitelige måleverktøyet for paranormal aktivitet. Sammen skal trioen oppsøke gamle forsamlingshus, forlatte hoteller, nedlagte klinikker, forhatte fengsler, dystre festningsanlegg og mørke kråkeslott. Kort sagt Norges mest ugjestmilde steder. Hva de kommer til å komme i kontakt med, er det ingen som vet. Svaret kommer i Spøkelsesjegerne denne høsten på discovery+.

Kongen befaler (sesong 4)
Kongen befaler er et humorspekket og energisk gameshow med Atle Antonsen i rollen som den allmektige og o’store programleder. Vårens underdanige paneldeltakere er Solveig Kloppen, Steinar Sagen, Amir Asgharnejad, Ida Fladen og Einar Tørnquist, mens Olli Wermskog fortsatt er Atles trofaste assistent. I hvert program deler kongen ut absurde praktiske utfordringer som deltakerne må løse på mest mulig kreativt og effektivt vis. De må utføre oppgavene helt på egenhånd, og aner ikke hvordan de selv, eller deres motstandere, har klart seg før de samles i studio for å bevitne resultatet. Skitne triks og bestikkelser er lov underveis, og når alt er sagt og gjort – og all verdighet er blåst bort – er det opp til Atle Antonsen å bestemme hvem som er ukens vinner. Kongen befaler vant i fjor Gullruten for «Årets beste underholdningsprogram».

Sigurd fåkke pult (sesong 3)
Sigurd fyller 26 år, og Tuva arrangerer overraskelsesfest for ham. Midt i festen får Sigurd en SMS hvor det står: «Du skal dø»! Det viser seg at det har vært en internasjonal Facebook-lekkasje og alle chatter er lekket. Lekkasjen danner både et humoristisk, men også realistisk bakteppe for hele sesongen. For hva skjer om alles private tanker og sleivspark blir offentliggjort?

I den tredje sesongen av Sigurd fåkke pult treffer Sigurd svenske Josefin som han, uerfaren som han er med relasjoner, raskt ramler inn i et altoppslukende kjæresteforhold med. Mens Sigurd sliter med å finne balansen mellom gamle vennskap og den nye intense relasjonen, føler Mats seg tilsidesatt og sliter dessuten med en nakkeskade han pådro seg i et heller patetisk forsøk på å redde sin beste venn. Armita forbarmer seg over ham og de «bonder» i sin forakt over Sigurd.  Tuva, som egentlig har bestemt seg for å være singel, begynner å ligge med sin nye kollega Ramiz. Han utstråler trygghet og en stoisk ro som Tuva trenger, men kjenner hun ham egentlig?  

Humordramaserien Sigurd fåkke pult skildrer utfordringer og tabuer særlig unge menn møter i det norske samfunnet i dag. Humordramaserien handler om jakten på identitet og ekte nærhet – og å havne utenfor i et samfunn som stadig forteller deg at du er overpriviligert. Hovedrollene spilles av Steinar Klouman Hallert, Erlend Mørch og Eline Grødal.


71° nord – Norges tøffeste kjendis (sesong 13)
Til høsten skal TVNorge og discovery+ igjen teste hvilken kjendis som best takler overgangen fra rød løper til svart løype. I årets utgave av 71° nord – Norges tøffeste kjendis får følgende ti deltakere testet sine grenser: Thomas Numme (programleder), Tshawe Baqwa (artist), Petter Schjerven (programleder), Birk Ruud (freestyle-kjører), Rasmus Wold (komiker), Cecilia Brækhus (bokser), Silya Nymoen (artist), Agnete «Agnetesh» Husebye (youtuber), Mona Berntsen (danser) og Aurora Gude (TV-personlighet og influenser).

Kjendisene må ta farvel med hverdagens bekvemmeligheter, flytte inn i telt og ta imot det naturen byr på av opplevelser og utfordringer. Årets ekspedisjon starter ved at deltakerne slippes fra helikopter rett ned i friskt fjellvann i vakre Aurlandsdalen, og derfra skal de kjempe både som lag og på egenhånd hele veien opp til Nordkapp. Underveis må de både klatre opp bratte fjelltopper og stå på randonee ned, og de må padle, svømme, gå på ski og sykle seg gjennom spektakulær norsk natur. Med en gruppe bestående av mange sterke personligheter med høyst variabel turerfaring og vinnermentalitet, er det duket for både humor, mestring, feiling og sterke følelser blant deltakerne.

Alle mot alle (sesong 3)
Denne høsten er Jon Almaas og Henriette Steenstrup klare for å lede en ny runde med Alle mot alle, et humoristisk spørreprogram der kjente nordmenn barker sammen i en beinhard og underholdende hjernekamp. Fordelt på lag på to og to skal kjendisene bevise hvem som vet mest om det meste. I hvert program møtes lagene til en humorfylt, men prestisjetung, kunnskapskrig der hvert poeng kan bli avgjørende. Spørsmålene er ikke nødvendigvis som i andre gameshow, og i løpet av våren møter alle de sju lagene hverandre. De fire beste går videre til semifinaler – før finalerunden til slutt vil avsløre hvem som er de to mest kunnskapsrike kjendisene Norge har å by på. 

I høstens Alle mot alle møtes følgende sju lag til kunnskapsdyst: Birgit Skarstein og Helene Spilling, Magnus Devold og Maria Stavang, Abu Hussain og Sandeep Singh, Niklas Baarli og Benjamin Silseth, Svein Østvik og Sofie Frøysaa, Sigurd Sollien og Bjørn-Henning Ødegaard, Anniken Huitfeldt og Anette Trettebergstuen, Iben Akerlie og Alex Rosén, Ronny Brede Aase og Tuva Fellman.

Synnøve rydder opp – kjendis (sesong 2)
Synnøve Skarbø elsker å rydde, og i TV-serien Synnøve rydder opp – kjendis vil hun vise norske kjendiser at veien til et ryddig sinn går gjennom et ryddig rom. Sammen med interiørstylist John André Hanøy drar hun dør til dør for å hjelpe kjente nordmenn med å få orden i kaoset, selvsagt med ryddehjelp av beboerne selv. Blant dem som åpner opp både sinn og roterom for Synnøve denne gangen er Einar Tørnquist, Lilli Bendriss, Birgit Skarstein, Iselin Guttormsen, Emilie Skolmen, Truls Svendsen og Charlotte Smith, Kaveh Rashidi, Kristin Gjelsvik og Linn Skåber.

Synnøve Skarbø har tidligere laget TV-programmet Norske rotehjem, og hun har skrevet ryddeboken Synnøves System. Hennes misjon er å inspirere folk til å få en ryddigere hverdag – som igjen gir mer tid til de små, men viktige, øyeblikkene i livet. Med Synnøves enkle, smarte og inspirerende tips skal både kjendiser og TV-seere lære seg å ta kontroll over eget rot.  

Hvite gutter (sesong 6)
Den fire ganger Gullruten-nominerte humorserien Hvite gutter er tilbake med en ny sesong på discovery+. De fire bestekompisene Leo, Jens, Herman og Mathias har enda ikke flyttet fra hverandre selv om tiden for alvor begynner å renne ut for den festglade gjengen fra Oslo vest.  Mens deres jevngamle for lengst er ferdig utdannet og har sanket høystatusjobber, har de fire kompisene stått på stedet hvil siden videregående. Men selv om alle fire gutta føler på utilstrekkelighet, har de hvert fall hverandre.

Aldri før har guttas vennskap og bekymringsløse tilværelse hengt i en tynnere tråd. Herman (Torjus Tveiten) blir tvunget til å velge mellom familien og kjærligheten. Mathias (Jørgen Evensen) vil gjøre alt for å oppnå sine kunstneriske ambisjoner, selv om det innebærer å kaste gutta under bussen, mens Leo (Johannes Roaldsen Fürst) kommer ansikt til ansikt med en mørk avhengighet. Samtidig kommer det fram en hemmelighet om Jens (Eirik Hvattum Bjørnstad) som kaster fullstendig om på guttas univers.


Aldri voksen (sesong 3)
Aldri voksen følger en gruppe venner fra ungdomstiden som nå selv har fått tenåringer i huset. Som voksne har de alle flyttet hjem til nabolaget de vokste opp i, og med store barn i huset møter de sin egen ungdomstid i døra. Når hverdagen går på trynet, finner den gamle gjengen ofte trøst i hverandre og sitt gode vennskap. 

I sesong tre av Aldri voksen har barna blitt noe eldre og stemningen i familiene tilspisser seg, idet foreldrene får brynt seg på utfordringer som miljøengasjement, grensesprengende challenges og gryende seksualitet. Enkemannen Andreas (Christian Skolmen) fortsetter sin søken etter kjæreste, men livet som alenefar til tre jenter gjør det ikke enkelt. Ekteparet Tone (Ine Jansen) og Rakel (Laila Goody) jobber videre med å beholde nyvunnet raushet i forholdet, mens Janne (Andrea Bræin Hovig) og Hjalmar (Fredrik Hallgren) fortsatt slites mellom det ansvarlige voksenlivet og lengselen etter livet de en gang hadde. Oppi det hele forelsker endelig sosiallæreren Børre (Atle Antonsen) seg, og den utkårede, mat- og helselærer Vilde, virker faktisk noe interessert – men hvem skal trøste Børre om dette ikke går?

Aldri voksen er en humorserie om foreldreskap og dobbeltmoral. Det er også en serie om vennskap, og om at man ikke er eldre enn man føler seg. I rollene finner man blant andre Ine Jansen, Laila Goody, Christian Skolmen, Andrea Bræin Hovig, Fredrik Hallgren og Atle Antonsen. Serieskapere er Birgitte Wegener og Mathis Fürst.

Ex on the Beach Norge (sesong 5)
Norges mest omtalte strandreality er tilbake når discovery+ igjen sender åtte single og eventyrlystne unge mennesker til en drømmestrand for å bade, feste og elske (livet). Men som kjent er det en twist: Én etter én dukker ekskjærestene deres opp fra vannet, og det kan føre til skjær i den asurblå sjøen. Noen er ute etter hevn, andre søker ny gnist i gamle følelser – felles for alle på stranden er at de ikke går av veien for litt drama. Denne sesongen spilles inn i luksuriøse omgivelser i vakre Hellas, med nye deltakere som er klare for alt. 

Brille (sesong 14)
Einar Tørnquist er tilbake med en ny runde Brille på discovery+ og TVNorge denne høsten. I det humorbaserte kunnskapsprogrammet får noen av landets beste komikere bryne seg på tilsynelatende umulige oppgaver og spørsmål, og svarene er ofte like uventede og morsomme som panelets tankerekker. Listen av gjester inkluderer Egil Hegerberg, Live Nelvik, Mikkel Niva, Solveig Kloppen, Steinar og Tore Sagen, Jakob Schøyen Andersen, Ine Jansen, Andreas Wahl, Martin Beyer-Olsen, Helén Vikstvedt, Steinar Klouman Hallert og Kristin Skogheim.

Neste sommer (sesong 9)
En av TVNorges største humorsuksesser gjennom tidene er tilbake. Det er duket for en ny sommer – med rikelig av anledninger til å legge ferieidyllen i grus. 

Per Ivar (Trond Fausa Aurvåg) og Eva (Janne Formoe) flytter inn i sin nye drømmehytte ved sjøen og ser fram til solfylt sommer, men utfordringene står i kø i møte med nye regler, bråkete husdyr og et vell av sosialt tilkortkomne naboer. Eirin (Silje Torp) og Terje (Eivind Sander) skal ha sin første ferie sammen, noe som skal vise seg å være alt annet enn sommeridyll når de skal forene alle barn, ekser og besteforeldre til en stor moderne bonusfamilie, noe Terje er veldig langt ifra å være rustet til. I hytta til Siggen (Kristin Jess Rodin) og Egil (Arthur Berning) brygger det til konflikter når nye og gamle bekjentskaper setter forholdet på prøve og de plutselig står på terskelen til voksenlivet.

Humordramaserien Neste sommer handler om sommerferien på familiehytta, med sjø, sol og late dager – og en uendelig rekke av bittesmå problemer som på kort tid blir til mellommenneskelige katastrofer. Slik det ofte går når flere generasjoner er samlet i litt for intime omgivelser og alle skal leve ut sine individuelle sommerdrømmer.


Første date (sesong 6)
Denne høsten åpnes igjen dørene til restauranten der alle er på date, men ingen har sett hverandre før. Her er alle gjestene single, og de har vært modige nok til å la kameraene følge med på deres første stevnemøte med en helt fremmed person. Noen ganger oppstår det kjærlighet ved første blikk. Andre ganger tar det litt tid før gnisten tennes – og innimellom, dessverre, gjør det bare fryktelig, fryktelig vondt. I hver episode av Første date møtes fire par, og etter endt date skal de bestemme seg for om de vil treffes igjen. Hva som skjer videre, er helt opp til dem. 

Kontakter

Hanne McBride

Kommunikasjonsdirektør