Slik blir våren på Warner Bros. Discovery

17 november 2022

Warner Bros. Discovery satser enda sterkere på hovedkanalen TVNorge det kommende året. Vårens programmeny byr på mange etablerte seersuksesser, frontet av et komisk elitelag som skal sørge for fortsatt norgesmestertittel i humor. Strømmetjenestene discovery+ og HBO Max lever side om side, med nye og ikoniske globale dramaserier og et enormt bibliotek med norsk og internasjonalt innhold. 

– Det er utrolig gøy å presentere vårens innholdsmeny som et samlet TV-hus. Selv om vi er en fersk organisasjon med ny logo og nytt navn, skal nordmenn kjenne igjen merkevarene våre. Vi endrer ikke en oppskrift vi vet fungerer, vi forsterker den. TVNorge skal fortsatt være norgesmester i humor og leverandør av kvalitets-reality, som flaggskipet vårt 71° nord. På HBO Max kommer selvsagt de svære internasjonale dramaseriene, som den kritikerroste Succession og nysatsingen The Last of Us. I tillegg til TV-innholdet har vi kinofilmer og gaming-segmentet, og summen blir en underholdningspakke som ingen andre kan matche, sier Christina Sulebakk, General Manager for Warner Bros. Discovery i Norden.

Dansk-norske Sulebakk tok over som sjef for Warner Bros. Discovery i Norden i juli, knappe tre måneder etter at de to mediegigantene WarnerMedia og Discovery, Inc. offisielt ble slått sammen. Siden har hun vært travel med å møte nye kolleger og sette seg inn i hele virksomheten til det nye selskapet. Hun legger ikke skjul på at det fortsatt er i støpeskjeen.

–  Vi har allerede en knallsterk portefølje å tilby våre seere og brukere, men potensialet i Warner Bros. Discovery er vanvittig mye større. I tillegg er Norden et av de mest spennende markedene for TV og strømming, vi er alltid helt i spissen av utviklingen. Jeg er oppriktig imponert og stolt over hvor dyktige og dedikerte folk vi har i selskapet vårt. Vi er ennå ikke helt i mål med organisasjonen, men vi jobber frem en solid strategi og jeg ser enormt fram til 2023 og veien videre, sier Christina Sulebakk, General Manager for Warner Bros. Discovery i Norden.

NM-tittel i humor og VM-tittel i drama
På årets vårlansering avslører Discovery hvilke programmer som dukker opp på TVNorge, discovery+ og HBO Max neste sesong. Tradisjonen tro presenterer programdirektør Magnus Vatn en sterk humorrekke, og på toppen av dette kan han nå legge en solid bunke amerikanske dramaserier.

– Det er enormt stas å få HBO Max inn i innholdstilbudet vårt. Det gir oss en helt ny slagkraft. Til våren kommer blant annet en ny sesong med fantastiske Succession, hvor deler er spilt inn i Norge, og det er også store forventninger til TV-serieversjonen av den postapokalyptiske gaming-klassikeren The Last of Us, sier Magnus Vatn, programdirektør i Warner Bros. Discovery i Norge.

– En blodfersk undersøkelse fra analyseselskapet YouGov viser at TVNorge med svært god margin er den kanalen nordmenn mener at både satser mest på humor og er best på humor. Det er resultatet av målrettet innsats i tråd med den tydelige strategien som ble lagt allerede i 2010, da vi bestemte oss for at TVNorge skulle bli norgesmester i humor. Den strategien står fortsatt, og vi jobber hver eneste dag for å beholde NM-tittelen i skjerpet konkurranse. Med HBO Max i familien kan vi vel også gå for VM-tittelen i drama, sier Magnus Vatn, programdirektør i Warner Bros. Discovery i Norge.

Elon Musk og poetisk actionkomedie
– Blant vårens humornyheter gleder vi oss veldig til å vise frem Knekt, Norges første såkalte poetiske actionkomedie, skapt av gjengen fra Hvite gutter. Så er to kjenninger fra Sigurd fåkke pult, Erlend Mørch og Steinar Klouman Hallert, klare med Erlend og Steinar hjelper deg, som er deres vindskeive og humoristiske vri på et velkjent konsept fra en annen kanal. Jeg syns det er blitt kjempemorsomt, men det spørs om Elon Musk er enig. Han dukker nemlig opp i en av episodene. I tillegg byr vi på en knallsterk rekke med signaturprogrammer, frontet av den ypperste eliten av norske komikere. Praktisk info med Jon Almaas er tilbake, det er også Norges mest populære jentegjeng i Basic Bitch, og så blir det mer Kongsvika, Neste sommer og Alle mot alle. Calle Hellevang-Larsens nye program Calles gale verden har gått veldig bra i høst og får en ny sesong til våren. Vi er heldige som har en stall som mikser bransjens største og mest etablerte humorister med noen av landets mest lovende talenter, sier Magnus Vatn, programdirektør i Warner Bros. Discovery i Norge.

– Verdenssituasjonen er ikke rosenrød om dagen, men på TVNorge og discovery+ skal nordmenn finne noe å le av og kose seg med også til våren, sier Vatn.

Variert reality-meny
TV-våren på Warner Bros. Discovery byr ikke bare på latterkuler. Det blir også rikelig med reality, anført av en evigung TVNorge-klassiker.

– I fjor lagde vi en spin-off med 71° nord – team. Vi var spente på mottakelsen, og nyvinningen ble et av våre mest sette programmer i 2022. 20 år og mer enn 30 sesonger med ekspedisjoner rundt i Norges land gir tydeligvis grobunn for mer god TV-underholdning. Til våren blir det en ny runde, og med en knallsterk cast. Vi kommer også med Gift ved første blikk i fullstendig ny kjole, og jeg kan love mer reality og mer drama blant de nygifte. Martin Johnsrud Sundby får fornyet tillit som kjendispisker i 16 ukers helvete, sexolog Tuva Fellman er tilbake med sitt hjertebarn Naked Attraction Norge, og kjærlighetshistorien om AnneMa og Dündar fortsetter i Grenseløst forelsket, sier Magnus Vatn.

Mer dokumentar
TVNorge og discovery+ har de siste årene hatt en tung satsing på dokumentarer. Seriene om Baneheia-saken og Estonia-forliset har satt ettertrykkelig dagsorden. Målet er at Martine – jakten på rettferdighet, som hadde premiere for to dager siden, også fører til økt oppmerksomhet rundt en vanskelig sak.

– Vi er stolte av ringvirkningene av både Estonia- og Baneheia-dokumentarene, det er serier som har påvirket opinionen og endret menneskers liv. Denne våren presenterer vi Operasjon Lost Boy, en sannkrim-serie som forteller om hvordan en telefon fra en 15-åring fra Bergen satte i gang en verdensomspennende jakt på bakmennene i en internasjonal pedofiliring på det såkalte dark web. Vi slipper også løs Ronny Brede Aase, som i Et hardt liv med Ronny skal forske på hvorfor han, og de aller fleste andre nordmenn, lar hjernen gjøre dumme valg når den egentlig vet så mye bedre. Det blir også en ny sesong med Insider, programmet som gir spennende innblikk i miljøer folk flest ikke har tilgang til, sier Magnus Vatn, programdirektør i Warner Bros. Discovery i Norge.

På sportsfronten sitter Warner Bros. Discovery på noen av de aller mest attraktive rettighetene innen verdenssportene tennis, golf og sykling. Det inkluderer alle de fire Grand Slam-turneringene og en rekke ATP-turneringer i tennis, PGA TOUR-en og the Masters i golf, og så og si alle de største sykkelrittene i verden. Discovery+ blir stedet for de som vil følge de norske stjerneskuddene Viktor Hovland, Casper Ruud og Tobias Foss på veien videre. Alle tre forventes å kjempe for Norge under sommer-OL i Paris i 2024, et mesterskap som også sendes på Warner Bros. Discoverys plattformer. 

Under følger mer informasjon om de norske programmene som kommer på discovery+ og TVNorge til våren, samt noen av høydepunktene på HBO Max.

For mer informasjon, kontakt:
Hanne McBride
Kommunikasjonsdirektør
Discovery Networks
Telefon: 930 62 894
E-post: hanne_mcbride@discovery.com

---------------------------------------------------------------------------------------

VÅRENS PROGRAMMER PÅ DISCOVERY+ OG TVNORGE

Operasjon Lost Boy (NY!)
Dokumentarserien Operasjon Lost Boy er historien om en verdensomspennende politietterforskning, der alt startet med en telefon fra en 15 år gammel gutt i Bergen. En maidag i 2006 drar Martin Krossnes (15) til Bergen sentrum for å møte en jevnaldrende gutt han har chattet med på nettet. Men den som møter ham er en 39-årig mann, som etter hvert forsøker å få Martin med opp på sitt hotellrom. Martin unnslipper, og ringer etterpå politiet. Den telefonsamtalen skal vise seg å få uante konsekvenser, nemlig en internasjonal opprulling av et stort nettverk av pedofile. Det som starter på Bryggen i Bergen kulminerer blant annet med flere FBI-aksjoner i Hollywood. I Operasjon Lost Boy forteller de norske etterforskerne sin historie, om hvordan de gjennom fire år jaktet på menneskene bak den verdensomspennende pedofiliringen. Deres internasjonale samarbeidspartnere bidrar også med et unikt innsyn i den globale jakten på de kriminelle. Distribusjon av sex-overgrep mot barn via internettets såkalte dark web er milliardindustri, og Europa er et av de viktigste markedene. Å komme på innsiden og å avsløre industriens bakmenn er et uhyre krevende arbeid, som politiet lyktes med i denne historien. 

Et hardt liv med Ronny (NY!)
Ronny Brede Aase lurer på hvorfor hjernen hans så ofte lar ham ta dårlige valg. Han vet han burde spise færre burgere, drikke «birras» litt sjeldnere, rydde i huset oftere – men likevel fortsetter han i sin vante tralt. Og Ronny er ikke alene. Vi er alle like håpløse, vi har alle våre laster. Om det er gambling, rus, prokrastinering, fobier, røyking, unødvendige raseriutbrudd eller bare god gammeldags latskap – alle mennesker driver med ting de vet at de burde kutte ned på eller ut. Hvorfor holder vi på sånn? I dokumentarserien Et hardt liv med Ronny går Ronny Brede Aase i dybden på sitt eget sinn og utforsker sine egne og andres uvaner, svakheter og avhengigheter. Kanskje kan han ved hjelp fra eksperter, kona Tuva og gode venner få til endringer som gjør hans – og til og med seernes – liv litt enklere. Går det an uten at det blir kjedeligere? Og er alle uvaner egentlig dårlige vaner, eller kan det være fordommer?

Knekt (NY!)
Tre barndomskompiser fra Sarpsborg føler at de ikke har fått det til i livet. En dag snus alt på hodet, da gutta oppdager en illegal pokerklubb og innser at her er det raske penger å tjene. De bestemmer seg for å starte opp for seg selv, og plutselig er tapertrioen hjernene bak et av Europas største undergrunnskasinoer. Drømmen om rikdom og suksess har blitt en realitet, men jo mer svarte penger som strømmer inn, jo større – og farligere – blir problemene. Kasinodriften setter etter hvert ikke bare guttas vennskap på spill, men også livene deres. Discovery+’ nye humorserie Knekt er skapt av Eirik Hvattum (manus og regi), med god hjelp fra Johannes Roaldsen Fürst (hovedrolle) og resten av gjengen fra Hvite gutter. De velger selv å kalle serien for Norges første «poetiske actionkomedie». Hovedrollene i Knekt spilles av Johannes Roaldsen Fürst, Mikkel Bratt Silset, Deniz Kaya, Ine Jansen, Nokokure Dahl og Henrik Mestad.

Erlend og Steinar hjelper deg (NY!)
Erlend Mørch og Steinar Klouman Hallert er kanskje mest kjent som skapere av, og skuespillere i, den mørke humordramaserien Sigurd fåkke pult. Men inni seg har de begge en brennende engasjert forbrukerjournalist. Den nye humorserien Erlend og Steinar hjelper deg er deres egen og forbedrede utgave av programmet som regnes som en klassiker på en annen TV-kanal. Gjennom ukonvensjonelle metoder hjelper de forulempede nordmenn med å løfte opp små og store problemer som de mener fortjener medienes lyskastere. Erlend og Steinar tar kampen på vegne av menigmann, og er ikke redde for å stå ansikt til ansikt med giganter som Elkjøp, Tesla eller Voi.

71° nord – team (sesong 2)
Fjorårets nyvinning 71° nord – team ble en umiddelbar suksess for TVNorge og discovery+, og nå er fire nye par med kjendiser klare for å kjempe seg gjennom tøffe prøvelser i spektakulær norsk natur. Lagene konkurrerer mot hverandre, og kappløpet går på kryss og tvers av landet. De to kjendisene som tåler mest, krangler minst og samarbeider best – og dermed kommer seg først frem til det aller siste sjekkpunktet – er vinnere av 71° nord – team. Kjendislagene som skal konkurrere mot hverandre denne våren består av Frank Løke (tidligere håndballspiller) og Rikke Isaksen (TV-profil), Johanne og Kristine Thybo Hansen (kjent som «Jegertvillingene»), Anders Myrvold og Martin Ylven (begge tidligere ishockeyspillere) og artistene Jorun Stiansen og Alejandro Fuentes. Programleder er som alltid Mr. 71° nord, Tom Stiansen.

Gift ved første blikk (sesong 7)
Gift ved første blikk er endelig tilbake på TVNorge og discovery+ – i en fullstendig ny versjon. Nå skal hele seks par gifte seg, dobbelt så mange som tidligere, og de flytter inn i et felles leilighetskompleks på Grünerløkka. Deltakerne bor tett på hverandre, og sammen skal de gjennomføre ukesoppdrag, fellesmiddager, gruppeterapi og bekreftelsesseremonier. Og hvem vet, kanskje vil noen par splittes og nye dannes underveis? De som denne gang skal hjelpe parene med å finne tonen og holde sammen, er parterapeut Benjamin Silseth, sexolog Susanne Eidem og relasjonscoach Bianca Simonsen. I Gift ved første blikk står tolv personer klare for å gi sitt «ja» til en vilt fremmed. Denne sesongen byr på flere par, mer reality, og forhåpentligvis flere lykkelige ekteskap.

16 ukers helvete (sesong 2)
Debatten herjet da realityprogrammet 16 ukers helvete ble lansert på TVNorge og discovery+. Men selv om de kritiske røstene var mange og høye, var deltakerne selv tydelige på den utelukkende positive helseeffekten og økte livskvaliteten programmet bidro til. Nå er seks nye kjendiser klare for å starte den harde kampen for en sterkere, sunnere og lettere kropp – og et bedre liv. Programleder Martin Johnsrud Sundby og ernæringsekspert Anette Skarpaas Ramm skal igjen lose og inspirere kjendisene gjennom det krevende kostholds- og treningsregimet kjent som «16 Weeks of Hell». Årets deltakere er Alex Rosén (artist og TV-profil), Steffen Iversen (tidligere fotballspiller), Jenny Jenssen (artist), Trine Haltvik (tidligere håndballspiller), Jonathan Romano (kokk og TV-profil) og Mads Clemmetsen (snekker og TV-profil). 

Calles gale verden (sesong 2)
Calles gale verden dokumenterer livet til Calle Hellevang-Larsen, Norges største skjult kamera-stjerne. Som kongen av sitt felt har han levd et liv i sus og dus, omgitt av fester og glamour og løse venner. Men nå har Calle skiftet identitet og flyttet til Horten, hvor han jobber på Byggmakker og lever et helt vanlig liv. Når han får høre at den tidligere assistenten hans, Anna, skal bli programleder i Calles gale verden, bestemmer han seg for å vende tilbake til skjult kamera-manesjen. Men å vippe Anna av pinnen skal vise seg å bli vanskeligere enn antatt. Calles gale verden er Norges første skjult kamera-humordrama. Calle Hellevang-Larsen spiller en karikert utgave av seg selv, og handlingen drives frem av en særegen blanding av ferdigskrevet manus og ekte skjult kamera. 

Basic Bitch (sesong 4)
De fire Tønsberg-jentene Anine, Ingrid, Madde og Julie er tilbake på discovery+ og TVNorge denne våren, og venninnegjengen tar stadig nye skritt framover – og bakover – på veien mot voksenlivet. Julie og Røyketissen er klare for å bli gift, men like før de går til alters må Julie tilstå noe som vil få store konsekvenser for det planlagte ekteskapet. Madde skal bli mor, men trøbbel oppstår når barnets far, Molle, ikke er å oppdrive når fødselen går i gang. Anine har et solid crush på servitøren fra Julies forlovelsesmiddag, men ting går ikke helt på skinner, og det blir ikke bedre av at faren hennes plutselig dukker opp i Musehuset. Og hvordan skal nysingle Ingrid få i gang dating-livet igjen? Humorserien Basic Bitch handler om fire ganske vanlige jenter som kunne flyttet til Oslo med ambisiøse #lifegoals og ustoppelig karriere-drive, men som heller foretrekker en komfortabel tilværelse hjemme i Tønsberg. Jentenes livsfilosofi er enkel: Ha det fett så lenge man kan, stå sammen gjennom opp- og nedturer, og aldri glem at det er bedre å være en nier i Tønsberg enn en firer i Oslo. Hovedrollene spilles av Ada Otilde Skjong Eide, Karin Klouman, Emilie Skolmen og Kristine Grændsen.

Alle mot alle (sesong 6)
Når Alle mot alle er tilbake på skjermen denne våren, er det selvsagt med den Gullruten-premierte duoen Jon Almaas og Solveig Kloppen i førersetet. Sammen leder de spørreprogrammet der kjente nordmenn barker sammen i en beinhard og underholdende hjernekamp. I lag på to og to skal kjendisene bevise hvem som vet mest om det meste. I hvert program møtes lagene til en humorfylt, men prestisjetung kunnskapskrig der hvert poeng kan bli avgjørende. Denne våren skal lagene først gjennom et gruppespill, før de beste møtes til en finalerunde. I første pulje skal disse lagene kjempe om finaleplass: Håvard Lilleheie og Randi Liodden, Abu Hussain og Sandeep Singh, Alex Rosén og Iben Akerlie, Bård Vegar Solhjell og Inger Lise Blyverket, Stig O. Johannessen og Marlen Ferrer, Lene Kongsvik Johansen og Hilde Louise Asbjørnsen, Alexander H. Sandtorv og Jenny Jenssen, og Thomas Felberg og Jennie Sofie. I den andre puljen møtes følgende lag: Michael Andreassen og Silya Nymoen, Annette Walther Numme og Ingeborg Heldal, Eduardo «Doddo» Andersen og Kari Slaatsveen, Rasmus Wold og Kristin Gjelsvik, Sophia og Mina Adampour, Thomas Numme og Agnete «Agnetesh» Husebye, Jørgen Evensen og Torjus Tveiten, og Gunhild Dahlberg og Henrik Thodesen.

Grenseløst forelsket (sesong 3)
Til våren er det klart for en ny sesong med Grenseløst forelsket, programmet som raskt ble en snakkis og publikumsfavoritt på TVNorge og discovery+. Dokumentarserien handler om nordmenn som har funnet kjærligheten på tvers av landegrensene, og problemene som kan oppstå når mennesker fra vidt forskjellige kulturer møtes og blir forelsket. Denne gangen dukker det opp både kjente og nye par. AnneMa (62) kjemper fortsatt en hard kamp for å få sin tyrkiske ektemann Dündar (28) til Norge. I tillegg blir det blant annet gjensyn med Alicia (60) og nigerianske Nosak (28), som gifter seg når Nosak er i Norge med turistvisum, og Siri og Emason, som møtes igjen til bryllupsfest i Tanzania mens de venter på at Emason skal få godkjent sin innreise til Norge. Grenseløst forelsket følger par som nå er klare for det neste store steget i forholdet, nemlig å gå fra et avstandsforhold til å være sammen fysisk. Serien følger parene i deres hverdag, og viser hvordan de holder liv i forholdet og takler alle utfordringene som dukker opp. Parene må finne ut hva de vil og hva de må ofre for kjærligheten for å kunne bo sammen permanent. Er det «meant to be», eller vil forholdet slå sprekker av kultursjokket og den store overgangen fra fjernt til nært?

Naked Attraction Norge (sesong 3)
Naked Attraction Norge skapte stor furore og ble en umiddelbar seersuksess da programmet først dukket opp på norske skjermer. Nå er Tuva Fellman, programleder og sexolog, klar for å ta imot nye nakne, modige og nysgjerrige deltakere på TVNorge og discovery+. Tuvas mål er at Naked Attraction Norge skal opplyse like mye som det skal vise fram. Har nordmenn i 2022 glemt hvordan en helt vanlig kropp faktisk ser ut? I Naked Attraction Norge skal en deltaker velge seg en date blant fem forskjellige kandidater. De håpefulle er alle skjult bak hver sin glassvegg, og litt etter litt kommer deres kropper til syne. Ulikt fra en vanlig date, så dannes førsteinntrykket nedenfra. For hver runde må én kandidat forlate studio, helt til velgeren står igjen med den som best fanger hens naturlige og instinktive preferanser. Programleder og kroppsentusiast Tuva Fellman hjelper til med utvelgelsen og bistår med nyttig og fascinerende kunnskap om kropp, sex og tiltrekning. I en dating-verden som er dominert av filter og fasade, er det lett å bli forvirret. Hadde det vært enklere å finne fram til den rette ved å gå rett på den nakne sannheten? 

Insider (sesong 11)
Dokumentarserien Insider er tilbake med Marco Reinertsen og Penny Wayne Claire Kembba i programlederrollene. De skal møte mennesker og entre miljøer som folk flest ikke kjenner til eller har tilgang til. Noen av temaene og miljøene som denne gang skal utforskes og beskrives er dominatrix-trenden, fylla-streaming som inntekt, bruken av psykedelisk dop som behandlingsmiddel og datingindustrien som pengemaskin. Denne sesongen gjør også sexolog Tuva Fellman gjesteopptreden som programleder, når hun ser nærmere på et nytt offentlig hjelpetilbud beregnet for personer som tenner seksuelt på barn. Insider dokumenterer noe av det fascinerende, triste, farlige og spennende som rører seg i vårt moderne samfunn, litt på siden av A4-livet. Historiene kan være dramatiske og nærmest uvirkelige, men også morsomme, overraskende og opplysende.

Neste sommer (sesong 12)
En av TVNorges største humorsuksesser gjennom tidene er tilbake. Det er duket for en ny sommer – med rikelig av anledninger til å legge ferieidyllen i grus. Katastrofen er et faktum, Per Ivar og Eva er separert. De prøver likevel desperat å skape ferieidyll og gode minner for datteren Ellinor. I kjølvannet av en bitter skilsmisse lindrer de sårene ved å blåse opp plaskebasseng, slikke sol på stranda og opparbeide lykkepromille, alt mens de stadig evner å komme i nye konflikter med familiemedlemmer og hyttenaboer. På den gamle grunneierhytta forsøker Terje å gjøre eksens hytte til sitt eget sted, men får ikke mye drahjelp fra sine snart voksne barn, samt to foreldre som synes alt var bedre før. Er det mulig å ta ferie fra opprivende familiekonflikter? Hvordan vil hyttegrenda reagere på at verdens fineste sommerpar har gitt opp samlivet? Og blir sommerferien noen gang den samme igjen? Velkommen til det som fort kan bli den mest grusomme sesongen av Neste sommer noensinne. Hovedrollene spilles av Trond Fausa Aurvåg, Janne Formoe, Eivind Sander, Ellen Horn og John Nyutstumo.

Kongsvika (sesong 2)
Lene Kongsvik Johansen er tilbake med en ny humorserie om livet i den idylliske lille sommerbyen Kongsvika. Sterkt høysensitive Cecilie Krogh sliter med tett aura og drar på sin første glamping-tur med datteren Snowflake. Det viser seg å bli en krevende oppgave, ettersom de må bo tett på de vanlige menneskene som ferierer på Kongsvika Camping. Partydyret Steinar, aka «Stone Hard», sjekker inn på spahotellet sammen med sin nye kjæreste Hilde. Han oppdager fort at han savner singellivet med gutta noe voldsomt, og jakter på alle mulige veier ut av den dørgende kjedelige kjærestepartilværelsen. Den nylig grisedumpa levekvinnnen Rose kommer til Kongsvika som forlover for lillesøster Lilly – tror hun. Det viser seg at søsterens venninne Dyveke er i ferd med å stjele all glansen, noe som setter ytterligere fyr på Roses allerede overtente følelsesliv. Den nylig pensjonerte rektoren Åsa Steinegger tilbringer sommerhalvåret i villaen sin i Kongsvika, sammen med «venninnen» Lullen som får bo i huset mot at hun utfører diverse praktiske plikter. Åsa er fast bestemt på å nyte pensjonistlivet gjennom masse velfortjent selvrealisering, men datteren og barnebarnet stikker stadig kjepper i hjulet for hennes opplegg. Lene Kongsvik Johansen spiller samtlige hovedroller i det mangfoldige og gjenkjennelige universet, som er den sjette i rekken av Kongsvik-varianter.


NOEN AV VÅRENS HØYDEPUNKTER PÅ HBO MAX

The Last of Us (NY!)
Den nye HBO-serien The Last of Us, basert på det kritikerroste spillet med samme navn, er et postapokalyptisk drama som utspiller seg tjue år etter den moderne sivilisasjonens kollaps. En overlevende ved navn Joel får i oppdrag å smugle 14 år gamle Ellie ut av en karantenesone. Det som skulle være en rask og enkel jobb, blir en brutal og utfordrende reise på tvers av USA som tvinger duoen til å samarbeide om de skal klare å overleve. I hovedrollene ser vi Pedro Pascal som Joel og Bella Ramsey som Ellie. I øvrige roller ser vi blant andre Gabriel Luna (Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.), Murray Bartlett (The White Lotus), Nick Offerman (Parks and Recreation) og Melanie Lynskey (Yellowjackets). Serien består av ni episoder og er skrevet og produsert av Craig Mazin, kjent som manusforfatter for HBO-serien Chernobyl, og Neil Druckmann, spilldesigner og medeier i The Last of Us-utvikler Naughty Dog.

Succession (sesong 4) 
Den prisbelønte dramaserien Succession utforsker temaer som makt og familiedynamikk gjennom øynene til patriarken Logan Roy (Brian Cox) og hans fire voksne barn, Kendall (Jeremy Strong), Siobhan (Sarah Snook), Roman (Kieran Culkin) og Connor (Alan Ruck). I sesong fire av det eksplosive familiedramaet rykker salget av mediekonglomeratet Waystar Royco stadig nærmere. Det enorme salget skaper eksistensiell angst og splittelse blant Roy-familiens medlemmer som lurer på hvordan livene deres nå vil bli. En maktkamp følger, og familien må forberede seg på en fremtid der deres kulturelle og politiske makt kan bli betydelig svekket. Succession er skapt og produsert av Jesse Armstrong. Øvrig rollebesetning inkluderer den svenske skuespilleren Alexander Skarsgård, og i høst ble flere av scenene i sesong fire spilt inn i Norge. 

White House Plumbers (NY!)
The White House Plumbers forteller den sanne historien om hvordan to av Richard Nixons egne menn, E. Howard Hunt og G. Gordon Liddy, bidro til å sabotere presidentskapet de forsøkte å beskytte, når planene de satt i verk for å stanse lekkasjen av Pentagon-papirene i stedet førte til Watergate-skandalen. Den nye miniserien fra skaperne av Veep er basert på boken «Integrity» av norskættede Egil “Bud” Krogh og Matthew Krogh. Hovedrollene som Hunt og Liddy spilles av Woody Harrelson (True Detective) og Justin Theroux (The Leftovers). Domhnall Gleeson (Run) spiller den brilliante og ambisiøse rådgiveren John Dean. Lena Headey (Game of Thrones) spiller Hunts kone Dorothy, en CIA-agent som prøver å holde familien samlet.  


Perry Mason (sesong 2)
Den verdenskjente forsvarsadvokaten er tilbake i andre sesong av den kritikerroste HBO-serien som forteller opprinnelseshistorien til Perry Mason. Mason, spilt av Emmy-nominerte Matthew Rhys, er kjent fra bøkene til Erle Stanley Gardner. Serien utspiller seg i Los Angeles på begynnelsen av 1930-tallet, en tid der depresjonen herjer i USA. Mason er en herdet privatetterforsker som plages av fortidens traumer mens han navigerer rettssystemet i Los Angeles, et av de få stedene som blomstrer midt i depresjonen. I sesong to hopper Mason fra strafferett til sivile søksmål i et forsøk på å unnslippe kaoset. Serien er skapt av Rolin Jones og Ron Fitzgerald, med Robert Downey Jr. som executive produsent. Showrunners for sesong to er Michael Begler og Jack Amiel (The Knick). 

Rain Dogs (NY!)
Rain Dogs er en ny britisk komiserie i åtte deler fra HBO i samarbeid med BBC. I Rain Dogs møter vi Costello Jones (Daisy May Cooper), en fattig forfatter og alenemor som håper på et bedre liv for sin unge datter Iris (Fleur Tashjian). Vi møter også Costellos smarte plageånd og sjelevenn Selby (Jack Farthing), og Iris sin kaotiske og fabelaktige gudmor Gloria (Ronkẹ Adékoluẹjo). Rain Dogs er en sprø fortelling full av mørk humor; om morskjærlighet, provisoriske familier, lidenskapelige vennskap, ekte talent, og hvordan fattigdom og fordommer kan sette kjepper i hjulene for alt sammen. Serien er skrevet av Cash Carraway og produsert av Sid Gentle Films (Killing Eve).

Kontakter

Hanne McBride

Kommunikasjonsdirektør