Tablå

Loader

Velg uke

Velg dag

Fredag 10.00 - Sinnasnekker'n

Sinnasnekker%27n sesong 4  episode 39 og 40. original 51134

Utrolig mange boliger ser mer ut som en byggeplass enn et hjem på grunn av oppussingsprosjekter som aldri blir gjennomført. Både familielivet og ekteskapet lider. Dette er oppdrag for Sinnasnekker'n - en streng, men velmenende håndverker.

Kort beskrivelse

For fire år siden flyttet Jørn inn til Renate på Eidsvoll. Huset er slitent, og både inne og ute bærer det preg av midlertidige og lettvinte løsninger. Bekledningen må delvis byttes, den ene veggen bør byttes i sin helhet og det mangler takrenner og hjørnekasser. Jørn og Renate er svært uenige om hvordan de skal gjøre ting, og blir heller stående på stedet hvil.

Detaljert beskrivelse

Renate og Jørn var tidligere barndomskjærester, men for fire åre siden fant de tilbake til hverandre og Jørn flyttet inn til Renate. Huset fra 1850 har et lite tilbygg fra ca. 2001 med soverom til barna. Her mangler det fortsatt isolering rundt vinduene. Hagen på 1,4 mål er i utgangspunktet nydelig, men er fullstappet av rot som er lagret der de siste årene. Det er også et uthus i hagen fra 1850, som tidligere var grisehus. Her kunne Renate tenke seg å ha et lysthus med lykter en gang i fremtiden. På tomten er det også et dukkehus og et hundehus som har sett sine bedre dager. Lekeplassen til barna er en sklie som er festet til en råtten planke mellom to trær. De to hundene går også fritt i hagen og gjør fra seg der det passer. Huset er slitent og hagen er full av ting. Både inne og ute bærer det preg av midlertidige og lettvinte løsninger. Bekledningen på huset må delvis byttes, den ene veggen bør byttes i sin helhet og det mangler takrenner og hjørnekasser. Det var Renates tidligere mann som gjorde store deler av oppussingen, men etter at han flyttet ut skulle Jørn og Renate ta tak i det som stod igjen. Jørn, som har ti tommeltotter, har i grunn gjort vondt verre hva gjelder oppussing. De er veldig uenige om hvordan de skal gjøre ting, og blir heller stående på stedet hvil. Jørn mener det er de store tingene som må fikses, som septiktank og bad.

Sendetidspunkt: Fredag 31. mai 2019 kl. 10.00
Tittel: Sinnasnekker'n
Originaltittel: Sinnasnekker'n
Kategori: Norsk produksjon
Sesong: 4
Episode: 39 av 40
Episodetittel: Ep 439 Renate og Jørn, Eidsvoll. Del 1
Produksjonsår: 2013
Aldersgrense: Alle