Tablå

Loader

Velg uke

Velg dag

Torsdag 11.25 - Else om: barn

Else om barn  episode 2 original 90453

I sin nyttårstale oppfordret Erna nordmenn til å få flere barn. Men hva gjør man om man er barnløs og den biologiske klokka tikker ubønnhørlig i retning av «the point of no return»? Gjennom seks episoder undersøker hun ulike metoder for å få barn, møter mennesker som har valgt utradisjonelle måter å starte familie på og treffer folk som elsker livet uten barn.

Kort beskrivelse

Sæddonasjon er blitt en storindustri i Danmark, men å få assistert befruktning er fortsatt ikke lov for enslige i Norge. En danskebåttur unna ligger den hellige gral for single, fertile kvinner som har lyst på barn. Else ser på porno med en sæddonor, er med på en inseminasjon og møter en ung jente som leter etter sin biologiske far.

Detaljert beskrivelse

Else Kåss Furuseth er en folkekjær komiker. Hun er også en singel kvinne uten barn, som nærmer seg 40 med stormskritt. Hva betyr det i 2019? Det forsøker Else å finne ut av i “Else om: barn”. Den biologiske klokka tikker, og for Else er det nå eller aldri. Hun har gitt opp datinglivet og håpet om den tradisjonelle familien. Gjennom seks episoder tar Else en vurdering på hvorvidt hun ønsker å bli mor eller ikke, og hvordan hun som enslig kan bli mor dersom hun ønsker å prøve. Else møter mennesker som har tatt sine valg og funnet sine familier, med eller uten partner, med eller uten barn. Samtidig reflekterer hun rundt hvorfor presset på å få barn er så stort, og hvorfor tematikken fortsatt er vanskelig å snakke om.

Sendetidspunkt: Torsdag 21. november 2019 kl. 11.25
Tittel: Else om: barn
Originaltittel: Else om: barn
Kategori: Norsk dokumentarserie
Sesong: 2
Episode: 2 av 6
Produksjonsår: 2019
Aldersgrense: Alle